בורקס דפי אורז בהשראת גלית ואורית
בורקס דפי אורז בהשראת גלית ואורית
רכיבים:
בצל
חצי חבילת מדליוני תרד
2 כפות קוטג
גבינה בולגרית 24% של צוריאל
ביצה
דפי אורז
סומסום
שמן זית
מלח
פלפל שחור
מטגנים בצל,
מוסיפים חצי חבילת מדליוני תרד
מתבלים עם מלח ופלפל שחור.
בצד מערבבים 2 כפות קוטג 5%, ביצה ו 30 גרם בולגרית 24% של צוריאל (היחידה שמצאתי ללא חומרים משמרים) = יחד כל המילוי 3 מנות חלבון. מערבבים הכל יחד.מדליקים תנור על 170 מעלות ובזמן שמתחמם מתחילים במילוי הבורקס:
טובלים דפי אורז במים חמימים ומניחים על מגבת מטבח ובמרכז שמים מהתערובת ומקפלים, מניחים על נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומוסיפים סומסום מעל. מכניסים לתנור ל 30-40 דקות.
מכמות זו יצאו 10 יחידות
*שימו לב ששימוש ברכיבים שונים יעניק ערכים תזונתיים שונים, ההתייחסות כאן היא לגבינות שצויינו ולסוג דפי אורז הספציפי (הערכים משתנים לפי החברות והגדלים השונים)
*ניתן להחליף את התרד בכל ירק אחר: פטריות/ברוקולי וכד'
דפי האורז שהכנתי איתם הם של חברת מזרח מערב אלו שבקוטר 16 סמ = 4 יחידות מסוג זה זו מנת פחמימה.
למי שיש 1.5 חלבון + מנה פחמימה + מנת שומן זה 4.5 יחידות כארוחת ערב ויחד עם סלט מפנק ליד ארוחה לתפארת!!!
למי שיש 2.5 מנות חלבון + מנה פחמימה + מנת שומן בערב זה 6 יחידות
