כניסה
למנויות
צרו קשר

בורקס דפי אורז בהשראת גלית ואורית

בורקס דפי אורז בהשראת גלית ואורית

רכיבים:

בצל

חצי חבילת מדליוני תרד

2 כפות קוטג

גבינה בולגרית 24% של צוריאל

ביצה

דפי אורז

סומסום

שמן זית

מלח

פלפל שחור

 
 
אופן ההכנה:

מטגנים בצל, 

מוסיפים חצי חבילת מדליוני תרד

מתבלים עם מלח ופלפל שחור.

בצד מערבבים 2 כפות קוטג 5%, ביצה ו 30 גרם בולגרית 24% של צוריאל (היחידה שמצאתי ללא חומרים משמרים) = יחד כל המילוי 3 מנות חלבון. מערבבים הכל יחד.מדליקים תנור על 170 מעלות ובזמן שמתחמם מתחילים במילוי הבורקס:

טובלים דפי אורז במים חמימים ומניחים על מגבת מטבח ובמרכז שמים מהתערובת ומקפלים, מניחים על נייר אפייה, מברישים בשמן זית ומוסיפים סומסום מעל. מכניסים לתנור ל 30-40 דקות. 

מכמות זו יצאו 10 יחידות

*שימו לב ששימוש ברכיבים שונים יעניק ערכים תזונתיים שונים, ההתייחסות כאן היא לגבינות שצויינו ולסוג דפי אורז הספציפי (הערכים משתנים לפי החברות והגדלים השונים)

*ניתן להחליף את התרד בכל ירק אחר: פטריות/ברוקולי וכד'

 
כיצד נתייחס?

דפי האורז שהכנתי איתם הם של חברת מזרח מערב אלו שבקוטר 16 סמ = 4 יחידות מסוג זה זו מנת פחמימה.

למי שיש 1.5 חלבון + מנה פחמימה + מנת שומן זה 4.5 יחידות כארוחת ערב ויחד עם סלט מפנק ליד ארוחה לתפארת!!! 

למי שיש 2.5 מנות חלבון + מנה פחמימה + מנת שומן בערב זה 6 יחידות

 
להאמין. לפעול. להגשים.